Μοναδικός Οι κόμποι έγιναν με το χέρι Μαλλί κλωστοποιημένο με ρόκα

Γκάμπεθ Loribaft

203x296 cm
1.488 
Μόνο 1 σε απόθεμα

Τα χρώματα του χαλιού γίνονται αντιληπτά με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τη γωνία από την οποία τα εξετάζετε.

Προδιαγραφές

Ταυτότητα χαλιού ICH19
Πυκνότητα των κόμπων κατά προσέγγιση 160 000 κόμποι ανά τετρ. μέτρο

Μπορείτε να υπολογίσετε με ευκολία την πυκνότητα των κόμπων μόνοι σας, εάν μετρήσετε τον αριθμό κόμπων σε μήκος 1 cm και πλάτος 1 cm και πολλαπλασιάσετε στη συνέχεια αυτούς τους αριθμούς μεταξύ τους. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το σύνολο με το 10.000, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ο αριθμός των κόμπων ανά m².

Ορισμένοι πωλητές χαλιών υπερβάλλουν όσον αφορά την πυκνότητα κόμπων, για αυτό το λόγο φροντίστε να συγκρίνετε όμοια πράγματα όταν υπολογίζετε την τιμή, αξίζει να ελέγχετε την πυκνότητα των κόμπων οι ίδιοι. Τα περισσότερα χαλιά της CarpetVista συνοδεύονται από μια φωτογραφία της πίσω όψης με ένα χάρακα, ώστε να είναι εύκολο για εσάς να ελέγξετε την ποιότητα και να μετρήσετε την πυκνότητα των κόμπων πριν επιλέξετε το χαλί.

Πάχος ≈ 12 mm
Ηλικία 0-20
Προέλευση Ινδικά
Πέλος Με Μαλλί κλωσμένο στο χέρι
Ύφανση Βαμβακερά
Κατασκευή Οι κόμποι έγιναν με το χέρι
Περίτεχνος τρόπος ύφανσης με ειδικούς τεχνίτες που δένουν κόμπους για να σχηματίσουν σειρές πέλους, είτε κόβοντας κάθε κόμπο μεμονωμένα είτε κόβοντας ολόκληρη σειρά κόμπων. Οι χειροποίητοι κόμποι απαιτούν χρόνο, αλλά επιτρέπουν τη δημιουργία περίτεχνων σχεδίων.
Γνωστό και ως Lori Baf, Lori Baff, Loribaft, Loribaf, Loribaff
Μέγεθος 203x296
Αυτό το χαλί είναι φτιαγμένο/υφασμένο στο χέρι, επομένως, ενδέχεται να παρατηρηθούν διαφορές στο σχήμα, πάχος, σχέδιο και μέγεθος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για νομαδικά και χωριάτικα χαλιά.

Γκάμπεθ Loribaft χαλί από Ινδικά.

Αυτά τα πανέμορφα χαλιά φτιάχνονται στο χέρι από νομάδες των φυλών Qashqai και Luri στο νοτιοδυτικό Ιράν. Αυτά τα χαλιά είναι πασίγνωστα για τα πρωτόγονα και ναΐφ σχέδιά τους, μερικά απ’ αυτά με πιο μοντέρνα σχέδια. Οι νομάδες αντλούν την έμπνευσή τους από το περιβάλλον στο οποίο ζουν και κινούνται, με αποτέλεσμα αυτά τα μοναδικά και συναρπαστικά χαλιά. Ομοιάζουν με τα χαλιά Gabbeh, αλλά έχουν πιο σφιχτούς και πυκνούς κόμπους, με πιο κοντό πέλος.

Σήμερα, παράγονται επίσης στην Ινδία και στο Πακιστάν, με έμπνευση που αντλείται από τις Περσικές ποικιλίες και με την ίδια ποιότητα. Το μαλλί γνέθεται, βάφεται με φυσικές βαφές και είναι υψηλής ποιότητας, έτσι δημιουργούνται ανθεκτικά χαλιά με μεγάλη διάρκεια ζωής. Το στημόνι των Περσικών χαλιών είναι συνήθως από μαλλί, ενώ στα Ινδικά και Πακιστανικά χαλιά χρησιμοποιείται βαμβάκι. Τα χαλιά μερικές φορές περιέχουν και στοιχεία από μετάξι. Το Loribaft είναι ένα εξαιρετικά μοναδικό, πανέμορφο χαλί που μαγνητίζει το μάτι σε οποιοδήποτε σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα για τα χαλιά Persian Gabbeh εδώ...

Care & Fair

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στον οργανισμό CARE & FAIR. Αποστολή τους είναι να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των υφασμάτινων χαλιών στην Ινδία και των οικογενειών τους μέσω της εκπαίδευσης και της υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Καμιά ερώτηση?

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε!